Сбували оптом фальсифікат під відомими лейблами: на Буковині затримали групу осіб

19:45, 18 сентября 2019
Правоохоронці виявили 13  тонн спирту невідомого походження, 4 тисячі пляшок незаконно виготовлених алкогольних напоїв та майже 25 тисяч пачок контрафактних сигарет.
Сбували оптом фальсифікат під відомими лейблами: на Буковині затримали групу осіб
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Чернівецькій області затримали групу осіб, які організували мережу незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв, а також канал поставки тютюнових виробів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«П’ятеро жителів Кіцманського району облаштували в своїх домогосподарствах і орендованих складських приміщеннях підпільне виробництво контрафактної горілчаної продукції. Товар виготовляли з нелегально ввезеного на територію України сировини низької якості», — йдеться в повідомленні.

Фальсифікат під виглядом відомих брендів з фальшивими акцизними марками зловмисники збували оптом і в роздріб через мережу закладів харчування та торгівлі.

Під час санкціонованих слідчих дій в місцях виробництва і зберігання контрафактної продукції правоохоронці виявили тринадцять тонн спирту невідомого походження, більш чотири тисячі пляшок незаконно виготовлених алкогольних напоїв та майже двадцять п'ять тисяч пачок контрафактних сигарет.

У повідомленні йдеться, що вартість вилученої продукції становить понад два мільйони гривень.

Крім того, виявлено чотири з половиною тисячі підроблених марок акцизного податку, порожні пляшки, етикетки, спеціальне обладнання для упаковки фальсифікованої продукції, а також більш двадцять сім тисяч доларів США, три з половиною тисячі євро і шістдесят тисяч гривень.

Функціонування нелегального збуту контрафактної продукції сприяло тінізації економіки і могло завдати значної шкоди здоров’ю громадян.

Наразі вирішується питання про повідомлення фігурантам справи про підозру за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що власнику конопель на даху, якого випадково зняли на відео, загрожує ув’язнення до 6 років

Крім того, ми писали, що батько і син збували наркотики в центрі Києва

Також відомо, що у Києві затримали наркоділка, який збував кокаїн у зону ООС

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси