ДБР взялося за зухвалих працівників держпідприємства МВС

17:15, 20 сентября 2019
Проведено санкціоновані обшуки.
ДБР взялося за зухвалих працівників держпідприємства МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного продажу арештованого майна державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України, що спричинило державі 1,2 млн гривень збитків. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що через несплату податків на суму 1,2 млн грн у 2017 році Державна фіскальна служба застосувала податкову заставу на приміщення державного підприємства, яке належить до сфери управління МВС України. Службові особи держпідприємства використали підроблене рішення одного з судів м. Дніпра для зняття податкової застави з приміщення та подальшого його продажу.

Незаконне відчуження арештованого приміщення заподіяло державі матеріальні збитків на суму 1,2 млн грн.

Наразі проведено санкціоновані обшуки у суб’єктів, які здійснювали реалізацію майна, нотаріуса та державного реєстратора. Вилучено документи, що стосуються незаконного відчуження арештованої нерухомості.

«Кваліфікація:

  • перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України);
  • зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України);
  • розтрата, відчуження, приховування, підміна, пошкодження, знищення майна або інші незаконні дії з майном, на яке накладено арешт (1 ст. 388 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід — Головне управління по боротьбі з контрабандою та організованою злочинністю СБУ», — повідомили у Бюро.

Санкція статті: у разі доведення вини особам, які вчинили вказані злочини, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Київщині посадовиця ДМС погоріла на валютному хабарі.

Також ми писали, що слідчі ДБР затримали керівника одного з районних відділів Знам’янської місцевої прокуратури Кіровоградської області за отримання 2000 доларів США неправомірної вигоди.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва