Збитки на 60 мільйонів: Укрзалізниця передала матеріали правоохоронцям

15:07, 23 сентября 2019
УЗ передала матеріали правоохоронцям щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів.
Збитки на 60 мільйонів: Укрзалізниця передала матеріали правоохоронцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Укрзалізниця зібрала і передала матеріали правоохоронцям щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів. Про це повідомив глава компанії Євген Кравцов в Facebook.

«Це черговий щабель у нашій непростій боротьбі за прозорий ринок закупівель УЗ. Тут маємо справу з гігантами тіньових закупівель», — написав Кравцов.

Як з’ясувалося, дві компанії зі схожими назвами упродовж 2018–2019 років постачали УЗ закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника. Анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої «деталі» становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн.

«За нашими підрахунками, лише за 7 місяців 2019-го завищення вартості могло скласти більше 60 млн грн. Місяць тому ми призупинили рознарядки на постачання анкерів АЗ-2 за укладеними договорами. Маю надію, що реакція правоохоронців буде швидкою та ефективною», — додав Кравцов.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ затверджено та скеровано до Вищого антикорупційного суду України обвинувальний акт стосовно 6 осіб у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі палива у 2016-2017 роках.

Крім того, Міністерство інфраструктури найближчим часом планує повернути собі контроль над «Укрзалізницею».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва