Прокуратура повідомила про підозру прихильнику «ЛНР»: що відомо

20:14, 24 сентября 2019
Наразі триває досудове розслідування.
Прокуратура повідомила про підозру прихильнику «ЛНР»: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Луганщині прихильнику «ЛНР» повідомили про підозру в організації та проведенні «референдуму» на Донбасі навесні 2014 року. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Так, 11 травня 2014 року, виконуючи обов’язки члена «дільничної виборчої комісії», чоловік займався організацією «голосування жителів за місцем їх перебування», а саме разом з двома іншими членами «виборчої комісії» відвідував громадян, які не змогли проголосувати на «виборчій ділянці», видавав бюлетені і надавав ящик для особистого вкидання заповненого бюлетеня», — повідомляється у прокуратурі.

Після повернення в школу, де було розміщено «дільничну виборчу комісію», ним було передано ящик із заповненими бюлетенями чолі «комісії» так званого «референдуму».

Наразі чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ викрила у Сумах агітатора, який поширював антиукраїнські матеріали.

Крім того, ми писали, що Росія відкрила 6 кримінальних проваджень проти українських силовиків

Також відомо, що на Донеччині інформатора бойовиків засуджено до 9 років позбавлення волі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України