Опубліковано закон про подання єдиної звітності по ЄСВ

11:38, 26 сентября 2019
Закон набуває чинності з 1 січня 2021 року.
Опубліковано закон про подання єдиної звітності по ЄСВ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Закон №115-IX про внесення змін до Закону «Про збір та облік єдиного внеску на обов'язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності по єдиному внеску (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО)» опублікований у виданні «Голос України».

Відомо, що закон набуває чинності 1 січня 2021 року.

Зокрема, Кабінету міністрів України до 1 січня 2021-го доручено привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом.

Так, відповідно до тексту пояснювальної записки, закон має на меті внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» з метою врегулювання питань подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб.

До того ж, закон сприятиме спрощенню умов для ведення бізнесу, спрощенню адміністрування податку з доходів фізичних осіб та єдиного соціального внеску, зменшенню кількості та обсягу податкової звітності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Також ми писали, що голова Державної податкової служби України Сергій Верланов заявив, що законопроект №1057 значно спрощуює життя підприємців.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська