ВАКС розпочав розгляд справи стосовно екс-посадовців Укрзалізниці

17:44, 26 сентября 2019
Колишні працівники завдали майже 27 млн грн збитків.
ВАКС розпочав розгляд справи стосовно екс-посадовців Укрзалізниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 25 вересня, у Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення колишніх виконувача обов’язків начальника та начальника одного з відділів філії «Центр управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця» у зловживаннях, які завдали майже 27 млн гривень збитків. Про це повідомляє прес-служба САП.

Так, на засіданні колегія суддів ВАКС розглянула та задовольнила клопотання сторони захисту про перенесення розгляду у вказаному провадженні.

Наступні засідання заплановані на 14:00 год. 15 жовтня 2019 року та 9:30 год. 29 жовтня 2019 року.

В рамках досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2015 року виконувач обов’язків начальника філії «ЦУП», змовившись з начальником шпального відділу, без проведення відповідних тендерних процедур уклав з ПрАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал» фінансово-господарські правочини в інтересах низки приватних товариств.

У подальшому на виконання цих правочинів було витрачено грошові кошти ПАТ «Укрзалізниця» у сумі 152 млн грн, з яких майже 27 млн грн безповоротно вибуло з активів ПАТ «Укрзалізниця», оскільки їх предметом була закупівля метизної продукції за цінами, які більш ніж на 30% вищі від ринкових.

Дії посадовців інкриміновані за ч. 2 ст. 364 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що до ВАКС скеровано справу стосовно екс-керівника Укркосмосу.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде