В лісі під Києвом правоохоронці виявили масштабне угруповання чорних реєстраторів

19:23, 26 сентября 2019
З метою конспірації та замітання слідів злочинці діяли в лісі неподалік міста Києва.
В лісі під Києвом правоохоронці виявили масштабне угруповання чорних реєстраторів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці заблокували масштабний рейдерський механізм, організований угрупованням чорних реєстраторів для втручання у роботу державних реєстрів. Про це 26 вересня повідомляє прес-центр СБУ.

Злочинна група працювала протягом останніх чотирьох років. До її складу входили українці віком від 34 до 40 років. Групу організував та очолив киянин, який раніше спеціалізувався на хакерських атаках на Державні реєстри України. Він залучив до її складу колишніх працівників органів державної виконавчої служби, юстиції, держреєстраторів та висококваліфікованих хакерів.

Двох учасників групи затримано, ще двох осіб оголошено в розшук. До суду направлено клопотання про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідство вважає, що учасники організації з 2015 року незаконно зняли заборону на відчуження з понад тисячі об’єктів нерухомого майна.

За грошову винагороду у розмірі від 7 до 50 тисяч доларів США члени групи виконували замовлення як приватних осіб, так і рейдерських угруповань. Зловмисники перереєстровували рухоме та нерухоме майно, незаконно знімали або накладали арешт, забезпечували незаконну передачу корпоративних прав.

Кіберполіція встановила, що зловмисники розсилали на електронні адреси посадових осіб, які мали доступ до державних реєстрів, листи, що містили вкладений файл із вірусом. Вірус надавав зловмисникам доступ до електронного цифрового ключа та пароля користувача. При цьому всі листи маскувалися: їх було надіслано нібито від імені державних установ або з використанням реальних електронних адрес інфікованих раніше комп’ютерів.

З метою конспірації та замітання слідів злочинці діяли в лісі неподалік міста Києва, де мали схованку, в якій зберігали ноутбук і мобільний телефон. Вони завжди користувалися гумовими рукавичками, а для з’єднання з інтернетом використовували сім-картки, які після кожного сеансу зв’язку знищували.

Учасникам групи загрожує до 12 років ув’язнення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що рейдери захопили одне з міст у Київській області

Також ми писали, що в Україні оголосили масову боротьбу з рейдерством.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки