Спецслужби РФ завербували українця: СБУ затримала пропагандиста «русcкого мира»

19:00, 1 октября 2019
Чоловік готував та поширював пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту.
Спецслужби РФ завербували українця: СБУ затримала пропагандиста «русcкого мира»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Дніпропетровщині викрили завербованого ФСБ РФ пропагандиста «русcкого мира». Про це 1 жовтня повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Чоловік готував та розміщував в інтернеті пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту на підтримку самопроголошених «Л/ДНР». Він також поширював заклики до створення фейкової «Дніпропетровської народної республіки».

Українець був завербований ФСБ РФ на матеріальній основі під час перебування на території країни-агресора у Москві.

У ході обшуків слідчі СБУ вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувались для проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Мешканцю Дніпропетровщини оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), що карається позбавленням волі терміном до 5 років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що військова контррозвідка СБУ виявила чергові спроби вербування українців представниками російських спецслужб. Силовики встановили, що взимку 2018 року представники ФСБ завербували мешканця Херсонщини, колишнього працівника заводу «Кримський титан», під час його поїздки до анексованого Криму.

Також ми писали, що українська контррозвідка викрила агента ФСБ. Колишній працівник органів внутрішніх справ зрадив Батьківщину та продав свою честь за російські «срібняки».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва