Киянам повідомили про критичний стан повітря

23:05, 1 октября 2019
Якість повітря погіршилася.
Киянам повідомили про критичний стан повітря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві через викиди сміттєспалювального заводу «Енергія» істотно погіршилася якість повітря, передає obozrevatel.com.

Раніше підприємство отримало «дозвіл на забруднення» від Міністерства екології та природних ресурсів, до того ж проти таких дій виступали представники громади Києва і активісти, але їх застереження проігнорували.

Екологічна інспекція столиці через тиск на владу активістів і жителів Дарницького району заміряла токсичні викиди сміттєспалювального заводу «Енергія». Результати перевірки показали, що рівень забруднення не перевищує дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

Чиновники дозволили «Енергії» викидати 112 мг на кубічний метр пилу, тоді як в ЄС припустимі лише 10 мг таких викидів. За словами директора заводу Крикуна, вони перевищують європейські нормативи в десять разів. Схожа ситуація склалася і за іншими показниками.

Підприємство отримало ці дозволи від Міністерства екології та природних ресурсів у вересні 2018 року. Вони будуть діяти до вересня 2025 року, тобто ще шість років. Таким чином, екологічна інспекція не може притягнути до відповідальності забруднювача, оскільки у нього є державна «індульгенція».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в столиці знайшли спосіб, як почистити брудне повітря.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва