Україна буде конструктивно і відкрито взаємодіяти з аудиторськими структурами

09:59, 11 октября 2019
Голова парламенту повідомив, що відносини з аудиторськими офісами завжди залишатимуться дружніми.
Україна буде конструктивно і відкрито взаємодіяти з аудиторськими структурами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з керівниками делегацій вищих органів аудиту Азербайджанської Республіки, Грузії, Республіки Білорусь та Республіки Вірменія. Учасники зустрічі обмінялися думками щодо важливості місії аудиторських структур у частині контролю за використанням бюджетних коштів. Про це передає офіційний сайт Ради.

Голова парламенту зазначив, що відносини з аудиторськими офісами завжди залишатимуться дружніми, відкритими і конструктивними. Він також підкреслив, що Рахункова палата України є головним механізмом контролю в державі.

«Дуже важливо тримати руку на пульсі. Ми сподіваємось, що Рахункова палата України не підведе ні Верховну Раду, ні громадян нашої держави», — зазначив Дмитро Разумков.

Окрім того, голова наголосив, що на етапі підготовки Державного бюджету на 2020 рік роль Рахункової палати є ключовою. За його словами, позитивні ініціативи з боку Палати будуть підтримані і впроваджені.

Своєю чергою, голова Рахункової палати України Валерій Пацкан підкреслив, що Рахункова палата — це надійний тил і партнер Верховної Ради у процесі бюджетного планування.

Голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов наголосив, що старі погляди на формування бюджету та використання державних коштів залишаться у минулому.

«Ми будемо будувати бюджетні процеси із урахуванням прогресивних підходів та інновацій, що реалізовуються в розвинутих країнах», — сказав він.

У той же час, директор програми «GIZ GmbH Належне Врядування» Томас Маєр наголосив на необхідності тісної співпраці між рахунковими палатами у сферах, що мають важливе значення для розвитку економіки, зокрема, у сфері енергоефективності, приватному секторі і керуванні державою.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що аудитори оголосили перелік збиткових державних підприємств.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України