У Чернівецькій області суддя виявила прослушку у своєму кабінеті

19:37, 15 октября 2019
Зазначається, що Олена Побережна — єдина суддя в Сокирянському районі, що здійснює правосуддя.
У Чернівецькій області суддя виявила прослушку у своєму кабінеті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Чернівецькій області голова Сокирянського районного суду Олена Побережна виявила у своєму службовому кабінеті предмети, схожі на технічні засоби негласного отримання інформації. Про це повідомила виконуюча обов’язки головного спеціаліста прес-служби Сокирянського районного суду Руслана Паращук, пише УНІАН

«Це сталося  минулої середи, приблизно, о 15:50, коли відключилося електропостачання в частині нашого міста, в тому числі і в приміщенні районного суду. Побережна почула якийсь стук біля стіни. Вона покликала керівника апарату та головного спеціаліста. Коли відкрили панель стіни, виявили предмети, схожі на спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації. Голова суду, звичайно, повідомила про це в поліцію», — зазначила Паращук.

Прес-секретар суду зауважила, що правоохоронці провели огляд місця події, під час якого виявлені спецзасоби були видалені. За цим фактом слідчим відділом управління СБУ в Чернівецькій області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.

«Крім цього, згідно з ч. 4 ст. 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», голова Сокирянського районного суду повідомила про втручання в діяльність судді у Вищу раду правосуддя і Генеральну прокуратуру для вжиття відповідних заходів реагування», — додала Паращук.

Прес-секретар суду повідомила також, що поки що Побережна не висловлювала ніяких думок із приводу того, хто міг проводити стеження за нею.

«З нею про це не говорили, тому не можу нічого сказати», — відповіла Руслана Паращук.

Також у прес-службі районного суду додали, що Побережна поки що залишається єдиною суддею в районі, що здійснює правосуддя, оскільки у двох інших суддів завершилися повноваження.

«Побережна зараз єдина працює на весь Сокирянський район і на місто Новодністровськ. Так, вона працює в дуже посиленому режимі», — розповіла Паращук.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у ДБР назвали таємницею перебіг слідства щодо прослуховування кабінету Труби

Крім того, ми писали, що у правники обговорюють новий законопроект щодо скасування депутатської недоторканності

Також відомо, що у Держбюро розслідувань розповіли про можливі наслідки прослуховування кабінету Труби.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва