До законопроекту про столицю подали низку правок: подробиці

20:29, 16 октября 2019
Загалом було подано понад сто правок.
До законопроекту про столицю подали низку правок: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат Віталій Безгін заявив, що до законопроекту про столицю № 2143-3 подали 130 правок. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжую наполягати, що концептуально законопроект правильний та має велику кількість вкрай цікавих ініціатив, які можна в перспективі імплементовувати в інше законодавство. Але(!) є ті речі, які варто з нього прибрати, бо вони несуть певні ризики.

З ключового:

  1. На моє переконання, закон про столицю має регулювати винятково систему управління в місті і не більше. Не зелені зони, не водні басейні, не ставлення до деревини, а винятково систему управління в місті. Бо це спеціальний закон. Хоча всі запропоновані пункти, які стосуються згаданих вище речей, є вкрай правильними, але це треба вносити в інше законодавство.
  2. Вкрай небезпечно достатньо широко тлумачити особливості місцевого самоврядування для Києва і створювати такий прецедент, думаю, не варто пояснювати чому.
  3. Районні ради мають бути відновлені з виписаними повноваженнями, без жодних але(!) чи опцій по їх неутворенню.
  4. Фіксувати кількість районів в даному законі є нелогічним, враховуючи, що країну очікують зміни до адміністративно-територіального устрою і відповідний закон.
  5. Окрему виборчу систему не варто прописувати в даний закон. Запропонована авторами версія цікава, але її варто пропонувати, як зміни до ЗУ "Про місцеві вибори". Тим більш зараз йде робота над виборчим кодексом. І розглядати цю пропозицію там.
  6. Більш детально виписали функціонал префектів, з урахуванням пропозицій експертів та європейських партнерів. Трохи пом'якшили, хоча я сам раніше виступав за максимально жорстку форму», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, коли можуть пройти вибори мера Києва.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки