На лаву підсудних потрапив директор комунпідприємства, який розтратив 150 тисяч

19:29, 24 октября 2019
Директор підписав акт приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, в яких містилися неправдиві відомості.
На лаву підсудних потрапив директор комунпідприємства, який розтратив 150 тисяч
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо директора комунального підприємства за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (Розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (Видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Під час досудового розслідування встановлено, що Комунальним підприємством Демидівської сільської ради Вишгородського району Київської області та Товариством було укладено договір на виконання робіт з реконструкція котельні, що перебуває на балансі комунального підприємства за 2 мільйона гривень бюджетних коштів.

У подальшому директор Комунального підприємства використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, підписав акт приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, в яких містилися завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних матеріалів.

Після чого, відповідно до умов укладеного договору, Вишгородське управління Державної казначейської служби України, здійснило перерахування бюджетних коштів на банківський рахунок Товариства.

Згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт на об’єкті становить понад 150 тис. грн, які директор розтратив.

Крім того, прокуратурою вживаються заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності спільників посадовця у заволодінні бюджетними коштами.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Держфінмоніторинг виявив махінації на 81 мільярд.

Крім того, ми писали, що колишньому міністру юстиції повідомлено про зміну підозри

Також відомо, скільки українських банків підозрюють в оборудках.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України