Порошенко закликає Раду і Президента підтримати заяву про членство у НАТО: відео

11:07, 25 октября 2019
«Європейська солідарність» підготувала заяву парламенту.
Порошенко закликає Раду і Президента підтримати заяву про членство у НАТО: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 25 жовтня, п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко оприлюднив звернення, в якому закликав підтримати заяву з плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО. Відповідне відео звернення оприлюднено на його сторінці у Facebook.

«Сталий мир та надійна безпека можливі лише, якщо Україна стане членом НАТО. Поставити на порядок денний питання про План дій щодо членства в НАТО — в першу чергу обов’язок українського Президента. А парламент нового скликання має нагоду продемонструвати політичну волю щодо вступу України до Альянсу», — наголосив лідер «Європейської солідарності».

Команда Порошенка розробила проект заяви Верховної Ради України з пропозицією уповноважити голову парламенту, Президента і прем’єр-міністра поставити підпис під відповідним зверненням до саміту НАТО, який відбудеться у грудні.

«Воно має продемонструвати консолідовану позицію законодавчої і виконавчої влади у питанні євроатлантичної інтеграції. Закликаю колег по Верховній раді, — і хто у владі, і хто в опозиції, — підтримати нашу пропозицію вже наступного тижня», — наголосив Порошенко.

У реалізації цього питання всі мають стати єдиною українською командою, зазначає п’ятий Президент.

«Ми зможемо досягти амбітних цілей. Як це було з Угодою про асоціацію. Як це було з безвізом. Як це стане з ПДЧ, а згодом — і зі вступом України до НАТО та Європейського Союзу», — запевнив політик.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Порошенко підписав Указ про європейську та євроатлантичну інтеграцію України

Крім того, ми писали, що делегація НАТО прибуде до України з оціночною місією.

Також відомо, що у ПАРЄ створили коаліцію щодо підтримки України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України