Уряд визначив порядок відбору до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби представників громадських об’єднань

09:07, 4 ноября 2019
Уряд скоротив граничну чисельність працівників райдержадміністрацій.
Уряд визначив порядок відбору до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби представників громадських об’єднань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

3 листопада уряд на позачерговому засіданні ухвалив проект Бюджету-2020 до другого читання. Про це повідомляє єдиний веб-портал органів виконавчої влади України.

Міністр фінансів Оксана Маркарова зазначає, що Бюджет ухвалено з доопрацюванням.

«Ми завершимо і якнайшвидше передамо документ до Верховної  Ради», — додала міністр.

4 листопада планується обговорення проекту Бюджету.

Окрім цього, уряд скоротив граничну кількість працівників райдержадміністрацій (РДА). Це зумовлене тим, що внаслідок реформи децентралізації функції РДА активно переходять до об’єднаних територіальних громад.

Рішення уряду дозволить оптимізувати роботу таких райдержадміністрацій та зменшити витрати бюджетних коштів, які можуть бути спрямовані на розвиток громад на відповідних територіях.

Також міністри зобов'язали усі держустанови виплачувати кошти на відрядження працівників у безготівковій формі. Це дозволить скоротити кількість паперових документів та заощадити мінімум 60 млн гривень на рік.

Також уряд визначив порядок відбору до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби громадських об'єднань та закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку у сфері публічного управління та адміністрування. Рішення сприятиме прозорості та відкритості конкурсів на найвищі державні посади.

На засіданні Кабмін схвалив низку кадрових рішень:

- призначив Масліченка Сергія Олександровича заступником міністра енергетики та захисту довкілля.

- звільнив з посади голови Державного космічного агентства Дехтяренка Павла Глібовича та оголосив конкурс на зайняття посади голови Державного космічного агентства;

- тимчасово поклав виконання обов’язків генерального директора Державного авіаційного підприємства “Україна” на Пономаренка Олександра Вікторовича.

Уряд також оголосив конкурси на посади:

державних секретарів Мінекоенерго та Мінрегіону, голови Державної екологічної інспекції, посади заступника голови Державної фіскальної служби.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроект №2283 «Про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2019 рік"».

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект про скасування обов’язкової публікації законів та інших нормативних актів в «Урядовому кур’єрі» та «Голосі України».

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде