Киянам на замітку: рівень забруднення повітря знижується

07:45, 7 ноября 2019
Стало відомо про покращення ситуації із забрудненням повітря у столиці.
Киянам на замітку: рівень забруднення повітря знижується
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві метеорологічні умови найближчими днями не сприятимуть накопиченню шкідливих домішок в атмосфері. За даними вимірів, з 29 жовтня до 4 листопада на великій частині території Києва в повітрі були перевищені норми з концентрації шкідливих речовин. Але в порівнянні з попереднім тижнем спостерігалося зниження їх середньодобових концентрацій, повідомила Центральна геофізична лабораторія імені Срезневського.

Отже, показники наявності в повітрі діоксиду азоту в 4,2-4,9 разу перевищували норму на вулицях Інженера Бородіна, Каунаській і на проспекті Перемоги. У 3,2-3,8 разу — на площах Деміївській, Бессарабській, Перемоги та Оболонському проспекті. У 2,1-2,8 разу — у всьому місті, окрім проспекту Науки, де перевищень не спостерігалося.

Кількість діоксиду сірки у 2,9-3,1 разу перевищувала норму на площах Перемоги і Бессарабській, проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка. В 1,6-2,6 разу — у всьому місті, окрім проспекту Науки.

Показники формальдегіду у 2,0-2,4 разу перевищували норму всюди, окрім проспекту Науки.

На проспекті Перемоги, поряд зі станицею метро «Святошин», а також на Бессарабській площі було зафіксовано підвищений вміст завислих речовин.

Загалом на 15 стаціонарних постах обсерваторії було проаналізовано 1503 проби повітря. У порівнянні з попереднім тижнем спостерігалося деяке зниження середньодобових концентрацій оксиду вуглецю, діоксиду азоту і формальдегіду, вміст інших забруднюючих речовин у повітрі майже не змінився.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як народні депутати планують знизити рівень забруднення атмосферного повітря.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва