Міністр культури пояснив термін «стандарт новин» в указі Зеленського

10:21, 10 ноября 2019
Бородянський зазначив, що журналістів не дарма стурбувала і обурила наявність в указі слів про встановлення «вимог і стандартів новин».
Міністр культури пояснив термін «стандарт новин» в указі Зеленського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський висловив свою думку щодо указу Президента, який посилює умови роботи ЗМІ. Він назвав непорозумінням термін «стандарт новин». Про це йдеться на його сторінці у Facebook.

У своєму пості Бородянський звернувся до журналістів і зазначив, що їх не дарма стурбувала і обурила наявність в указі слів про встановлення «вимог і стандартів новин».

«Шановні журналісти! Вас правильно стурбувала та обурила наявність в указі Президента слів про встановлення «вимог та стандартів новин». Це термінологічне непорозуміння, яке виникало через помилкове застосування терміну «стандарти новин» в документах МКМС. Ми не збирались і не збираємось регулювати стандарти новин. Це право — виключно професійної спільноти», — наголосив міністр.

Він також зазначив, що в планах ввести поняття «небезпечна інформація», «дезінформація», «недостовірна інформація».

«Що дуже важливо в умовах інформаційної війни з РФ і можливим фінансуванням деяких ЗМІ країною агресором. Введення визначень характеру інформації, як то новинна, розважальна, гумористична і т.д. разом з можливим обов’язком позначати поширюваний контент відповідно до того виду контенту, до якого відноситься інформація. Це є частиною належного інформування громадян і реалізацією їх права на інформацію», — додав Бородянський.

Він зауважив, що в країнах зі сталими демократіями, де існує журналістське самоврядування та саморегулювання медіа, питання стандартів вирішені кодексами професійної етики та стандартами, за неухильним дотриманням яких слідкує професійна спільнота.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що до 31 грудня 2019 року Кабінетові міністрів доручено розробити та внести на розгляд уряду законопроект щодо врегулювання діяльності медіа в Україні

Крім того, ми писали, що уряд має намір ввести кримінальну відповідальність для журналістів за маніпулювання

Також відомо, що Зеленський затвердив склад Ради з питань свободи слова та захисту журналістів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей