Боротьба з рейдерством: Кабміну доручено розробити законопроект до кінця року

10:50, 10 ноября 2019
Зеленський доручив Кабміну до 31 грудня 2019 року розробити законопроект, який регулює діяльність Міністерства юстиції у сфері державної реєстрації.
Боротьба з рейдерством: Кабміну доручено розробити законопроект до кінця року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно указу Президента «Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави», Кабінету міністрів до 31 грудня 2019 доручено розробити законопроект, який регулює діяльність Міністерства юстиції у сфері державної реєстрації, в тому числі юросіб та фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляється на сайті Глави держави.

Президент доручив до 31 грудня 2019 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, в якому передбачити:

- позбавлення Міністерства юстиції України повноважень щодо прийняття рішень про скасування реєстраційних дій у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та скасування рішень про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та його обтяжень;

- виключно судовий порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації в сферах державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та державної реєстрації прав на нерухоме майно та його обтяжень.

Також Володимир Зеленський доручив опрацювати «забезпечення прозорого і ефективного виконання судових рішень про конфіскацію підакцизних товарів».

Крім того, дорученням передбачається удосконалення стандартів якості надання безоплатної правової допомоги шляхом впровадження механізму оцінки якості наданої правової допомоги з використанням інструменту рецензування ( «peer review»).

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що судді, депутати та правозахисники обговорили боротьбу з корупцією та реалії протидії рейдерству

Крім того, ми писали, що Мін’юст дав поради, як захиститися від рейдерства.

Також відомо, що в Україні набув чинності закон про боротьбу з рейдерством

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва