Знизити рівень булінгу до 2024 року: Міносвіти оприлюднило наказ про офіційне затвердження програми

19:20, 19 ноября 2019
26 шкіл до 2024 року візьмуть участь у проекті, який дасть змогу знизити рівень булінгу.
Знизити рівень булінгу до 2024 року: Міносвіти оприлюднило наказ про офіційне затвердження програми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міносвіти повідомили, що впродовж 5 років 26 шкіл з різних областей країни будуть впроваджувати систему з розвитку м'яких навичок, соціально-емоційного і морального виховання (СЕЕН або SEE Learning).

Наказ про офіційне затвердження програми експерименту, прогнозовані результати, а також способи підтримки пілотних закладів 19 листопада 2019 року був опублікований на сайті Міністерства освіти і науки.

«М’які навички є невід’ємною складовою успішного навчання й обов’язковою компетентністю, якою має володіти випускник Нової української школи. Адже накопичувати знання з предметів сьогодні недостатньо, щоб реалізувати свої вміння та стати успішним. Важливо також розуміти, що «м’які навички» є широким поняттям, яке передбачає вміння розв’язувати складні завдання, креативно і критично мислити, комунікувати і співпрацювати», — зазначила міністерка освіти Ганна Новосад.

Заявки для участі в програмі надіслали 182 школи, серед яких було відібрано 26. Представники цих закладів у жовтні пройшли перший тренінг з розробниками програми з Університету Еморі (США) та українськими експертами-консультантами. Програма передбачає покращення успішності учнів, а також має на меті знизити рівень булінгу. Крім того, система СЕЕН має змінити загальну атмосферу в школах та ставлення учнів до вчителів, навчання, одне до одного та до самих себе.

У межах експерименту вже підготували навчальні програми для початкової та середньої школи, програма для старшої школи наразі перебуває у стані розробки. Надалі EdCamp Ukraine та Університет Еморі обіцяють оприлюднити базовий онлайн-курс з СЕЕН та надати вільний доступ до всіх методичних матеріалів, підготувати програми для старшої школи та навіть для вишів і батьків, які хочуть використовувати ці методики у домашньому навчанні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до суду надійшов адміністративний протокол стосовно матері, син якої вчиняє булінг у школі.

Також в українському законодавстві розпочалося правове регулювання булінгу.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді