Закликав до масових терактів: СБУ затримала агента російських спецслужб

16:25, 20 ноября 2019
Напередодні Дня гідності та свободи провокатор почав розміщувати заклики до скоєння терористичних актів у найбільших містах України.
Закликав до масових терактів: СБУ затримала агента російських спецслужб
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який за завданням спецслужб РФ поширював у соціальних мережах публічні заклики до вчинення терористичних актів у День гідності та свободи. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що чоловік був завербований інформаційною групою «Сапфір», створеною ГУ Генштабу ЗС РФ.

Так, напередодні Дня гідності та свободи провокатор почав розміщувати заклики до скоєння терористичних актів у найбільших містах України, зокрема в Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі. За задумом спецслужб РФ, дії провокатора мали створити інформаційний фон для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні та під час святкування.

«У разі здійснення будь-яких реальних провокацій або заворушень російські ЗМІ були готові поширити інформацію про їх організацію саме учасниками патріотичних організацій та рухів. Це мало негативно вплинути на міжнародний імідж України у світі», — зазначили у відомстві.

Фахівці СБУ в сфері інформаційної безпеки викрили задум співробітників спецслужб РФ та блокували діяльність їх агента-провокатора. Слідчі української спецслужби провели обшук за адресою мешкання зловмисника, вилучили техніку, на якій зберігаються докази, необхідні для досудового розслідування.

За скоєння злочину, передбаченого ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, мешканцю Дніпропетровщини загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Триває досудове слідство.  

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що злочини, скоєні в Криму, «ДНР» і «ЛНР», розслідуватимуться під наглядом спецдепартаменту

Крім того, ми писали, що в Запоріжжі за організацію теракту найманця засудили до 5 років за ґратами

Також відомо, що СБУ затримала пропагандиста «руського міра».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України