Кинув гранату в натовп людей: суд відправив підривника за ґрати

18:00, 21 ноября 2019
Чоловіку призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
Кинув гранату в натовп людей: суд відправив підривника за ґрати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратурою Сумської області підтримано публічне обвинувачення стосовно 29-річного чоловіка, який кинув гранату в натовп відвідувачів нічного клубу. За вироком Зарічного районного суду м. Суми від 21 листопада обвинуваченого визнано винним та засуджено до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Йдеться про події, що відбулись 10 червня 2018 року. У ході слідства, проведеного слідчими СУ ГУ НП в Сумській області, встановлено, що того дня обвинувачений у нічний час відпочивав у розважальному закладі, де в нього виникла суперечка з іншим відвідувачем.

Розлючений чоловік пішов з клубу, але через деякий час повернувся. На голові у нього була балаклава, а в руці ніж. Зловмисник увійшов до холу закладу о 05 год. 48 хв., зірвав чеку з осколкової гранати РГД-5, яку ховав у кишені, та кинув у натовп.

Коли охоронець закладу намагався його зупинити, зловмисник ударив того ножем. Незважаючи на отримані поранення, охоронець побіг за нападником. Уже в сусідньому дворі разом із поліцейськими патрульної поліції, які були поблизу закладу, вони затримали чоловіка.

Загалом постраждало 8 осіб віком від 18 до 34 років, які отримали легкі, середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження.

У суді обвинувачений провину свою визнав частково. Запевнив, що не знав, що кидає гранату, адже думав, що то петарда.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Київщині п'яний чоловік намагався підірвати родину знайомого.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва