ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю з Львівщини

14:50, 21 ноября 2019
Вища рада правосуддя вирішила задовольнити клопотання заступника Генерального прокурора.
ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю з Львівщини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 21 листопада, Вища ради правосуддя розглянула клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Турківського районного суду Львівської області Кріля Луки Михайловича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, яке надійшло до Вищої ради правосуддя 14 листопада 2019 року. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Як поінформував доповідач — член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха, у клопотанні зазначено, що заступником генерального прокурора — керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. 19 грудня 2018 року складено повідомлення про підозру судді Турківського районного суду Львівської області Кріля Л.М. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України, яке вручено йому того самого дня.

Суддя Кріль Л.М. підозрюється в одержанні від громадянина Г. неправомірної вигоди за закриття провадження в справі про вчинене Г. адміністративне правопорушення.

У розгляді зазначеного питання взяв участь представник Генеральної прокуратури — прокурор першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Ігор Щур, який підтримав клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І.

Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Турківського районного суду Львівської області Кріля Луку Михайловича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що з’явилось рішення ВРП про надання висновку до законопроекту про внесення змін до Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду