Справи Майдану: глава ДБР Роман Труба розповів, чому затягується розслідування

14:53, 26 ноября 2019
Як зазначив Труба, однією з причин є те, що Генпрокуратура поки що не передала до Держбюро розслідувань матеріалів проваджень.
Справи Майдану: глава ДБР Роман Труба розповів, чому затягується розслідування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Очільник Державного бюро розслідувань спростував інформацію про те, що розслідування справ Майдану зупинено начебто через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих ГПУ до ДБР. Про це директор Бюро заявив на своєму Telegram-каналі.

«Хочу спростувати міф, що розслідування справ Майдану зупинено начебто через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих ГПУ до ДБР. Це не відповідає дійсності», — йдеться у повідомленні.

Як зазначив Труба, першою причиною є те, що Генпрокуратура поки що не передала до ДБР матеріалів проваджень. «Наразі вони проводять інвентаризацію  там тисячі томів. По законодавству вони мають передати матеріали протягом трьох місяців  цей процес не залежить від ДБР», — написав глава Бюро.

За словами Труби, слідчі ДБР готові приймати матеріали проваджень та продовжувати розслідування.

«Сьогодні я призначив в. о. керівника підрозділу з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Слідча група комунікує з представниками прокуратури: все працює злагоджено», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у відомстві завжди говорили не про автоматичне переведення слідчих ГПУ, а про скорочену процедуру конкурсного відбору. «Я лише за те, щоб розслідування завершили ті люди, які займалися ним всі роки, але водночас переконаний, що співбесіда з ними має відбутися»,  написав Труба.

«І на кінець: я би хотів, щоб після шести років розслідування матеріали проваджень були скеровані до суду, а не передані до інших правоохоронних органів. Але за цього не відбулося. Тому не потрібно звинувачувати ДБР в тому, що матеріали доведеться переглядати наново.

Ми будемо викладатися на всі 100%, ми готові співпрацювати з адвокатами родин, слідчими ГПУ, з усіма громадянами, щоб по справам Майдану Україна отримала відповідь», — резюмував очільник ДБР.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про розслідування справ Майдану: за словами президента, українцям потрібні реальні результати.

Також писала, що колишнього спікера парламенту допитують вже майже дві години у справі Майдану.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді