Кабмін в 2020 році планує створити 3D-модель України

19:50, 29 ноября 2019
Вже оголошено міжнародний тендер на здійснення такої аерофотозйомки.
Кабмін в 2020 році планує створити 3D-модель України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів вирішив в 2020 році зробити точну 3D-модель в рамках запуску земельної реформи. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

Гончарук повідомив, що вже оголошено міжнародний тендер на здійснення такої аерофотозйомки. Це означає, що Україна матиме якісні й точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж та багато іншого.

«Уся зібрана інформація стане в нагоді в рамках запуску земельної реформи — кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території. Їх використовуватимуть і в проектуванні українських доріг. Це здешевить процес і зекономить час на будівництво, натомість - якість лише зросте. Завдяки аерофотозйомці можна буде ефективно зрошувати землі, що позитивно вплине на врожайність. Окрім того, держава зможе попереджати наслідки й ефективно реагувати в разі складних погодних ситуацій - затоплень, повеней, землетрусів», — наголосив він.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабмін планує спростити доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для соціально вразливих категорій громадян.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва