В Україні запустять онлайн-аукціони з продажу деревини: Гончарук розповів подробиці

10:37, 5 декабря 2019
Кабмін схвалив рішення про запровадження єдиного електронного обліку української деревини.
В Україні запустять онлайн-аукціони з продажу деревини: Гончарук розповів подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні реалізують проект продажу окремих партій необробленої деревини через систему електронних аукціонів “Прозорро. Продажі”. Проект триватиме з квітня 2020 року до квітня 2021 року. Це допоможе побороти корупцію та зменшить незаконний обіг української деревини. Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

На засіданні Кабінету міністрів України було прийнято рішення про запровадження єдиного електронного обліку української деревини.

«Це дозволить проаналізувати внутрішній ринок споживання та запобігти неконтрольованим незаконним  рубкам українського лісу. Це також інструмент боротьби з непрозорим продажем деревини та засіб посилення боротьби з корупцією у сфері надання дозволів на лісозаготівлю», — зазначається в повідомленні.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, це рішення спрямоване на те, щоб українські підприємства могли законно і прозоро придбати необхідну кількість деревини для виробництва продукції в Україні.

«А це — робочі місця, додана вартість від виробництва і, головне, зменшення корупції», — коментує Гончарук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабінет міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку проведення моніторингу внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених».

Також Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону суцільної вирубки ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. Згідно з документом, відновлюється мораторій на суцільну вирубку лісу у Карпатах, який діяв до 2011 року.

Крім того, ми писали, що, за словами екологів, цей законопроект, навпаки, дозволяє проведення суцільних рубок в Карпатах, знімає мораторій на проведення рубок головного користування у високогірних лісах та дозволяє використовувати для заготівлі та вивезення деревини гусеничні трактори.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва