Копи побили власника готелю: у справі є нові деталі

20:15, 7 декабря 2019
ДБР повідомило про підозру правоохоронцям.
Копи побили власника готелю: у справі є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР повідомило про підозру двом працівникам слідчого відділу Центрального відділення поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області. Поліцейські підозрюються в хуліганстві та умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, правоохоронці, знаходячись на подвір’ї готельного будинку в одному з селищ Донецької області, в стані алкогольного сп’яніння грубо порушували громадський порядок. На зауваження власника готелю підозрювані влаштували бійку, внаслідок якої потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Син потерпілого разом з товаришем намагались зупинити хуліганські дії правоохоронців, у результаті чого отримали легкі тілесні ушкодження.

«Важливо: підозрювані зухвало порушували громадський порядок, прикриваючись своєю безкарністю у статусі правоохоронців.

Наразі: підозрюваних звільнено з займаних посад.

Кваліфікація:

  • хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене групою осіб, пов’язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії (ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України)
  • умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я (ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років», - йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під суд піде податківець, який обіцяв підприємцю закрити кримінальне провадження за $12 тисяч.

Також ми писали, що справу поліцейських, які незаконно затримали підприємців, передали до суду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей