У Мін’юсті розповіли про збільшення кількості виконаних судових рішень

13:58, 11 декабря 2019
Система виконання рішень стала більш прозорою.
У Мін’юсті розповіли про збільшення кількості виконаних судових рішень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За 100 днів роботи нового уряду вдалося зробити рішучі кроки у сфері примусового виконання судових рішень, які тривалий час не виконувались з корупційних мотивів. Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, передає прес-центр Мін’юсту.

«Система виконання рішень стала менш корумпованою та більш прозорою. Ми припинили практику, коли процес виконання рішень навмисно затягувався та грубо порушувалися строки відкриття виконавчого провадження відносно окремих боржників», — заявив Гайченко.

Він також проінформував, що вдалося значно підвищити ефективність виконання судових рішень про стягнення коштів на користь держави.

Загалом, за час роботи нової урядової команди фактично виконано 313,6 тисяч виконавчих документів та стягнуто 2,6 млрд грн. Це на 42,5 тисячі виконавчих документів або на 16% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

За словами Гайченко, Мін’юст спростив доступ до професії приватним виконавцям. Окрім того, змінено склад Кваліфікаційної комісії приватних виконавців та Дисциплінарної комісії приватних виконавців. Актуалізовано перелік питань анонімного тестування для проведення іспиту осіб, які мають намір здійснювати діяльність приватного виконавця.

«Це допоможе нам нарешті повноцінно запустити інститут приватних виконавців та залучити компетентних фахівців до системи», — зазначив замміністра.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про нову процедуру банкротства, яка робить неможливим існування незаконних економічних схем у цій сфері. 

Також повідомлялося, що Мін'юст передає функції контролю над банкрутством самоврядним організаціям

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України