Конституційний Суд України розглядає справу щодо пенсійного забезпечення

12:50, 11 декабря 2019
Другий сенат КСУ перейшов до закритої частини пленарного засідання.
Конституційний Суд України розглядає справу щодо пенсійного забезпечення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Другий сенат Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочав розгляд справи за конституційною скаргою Ковальова Артема Васильовича щодо відповідності Конституції України (конституційності) пункту 5 розділу III «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 2 березня 2015 року №213–VIII, пункту 3, підпункту 2 пункту 42 розділу І Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року №76–VIII, частини двадцятої статті 86, підпункту 1 пункту 3 розділу XII «Прикінцеві положення» Закону України «Про прокуратуру» від 14 жовтня 2014 року №1697–VII (далі — Закон №1697), частини двадцять першої статті 50-1 Закону України «Про прокуратуру» від 5 листопада 1991 року №1789–ХІІ. Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Автор клопотання оспорює положення законів України, зокрема, в частині скасування норм щодо пенсійного забезпечення осіб, яким пенсії призначаються відповідно до Закону №1697, та в частині визначення умов і порядку перерахунку пенсій, призначених працівникам прокуратури.

«Під час пленарного засідання було заслухано інформацію судді-доповідача у справі Володимира Мойсика щодо змісту конституційної скарги та підстав для відкриття конституційного провадження у справі.

Суддя-доповідач також зазначив, що до державних органів влади, наукових установ та навчальних закладів направлено запити щодо надання інформації з питань, порушених у конституційній скарзі.

Другий сенат Конституційного Суду України дослідив матеріали справи на відкритій частині пленарного засідання та перейшов до закритої частини пленарного засідання для ухвалення Рішення. Рішення Конституційного Суду України за результатами конституційного провадження буде оприлюднено на офіційному вебсайті КСУ відповідно до статті 94 Закону України «Про Конституційний Суд України», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що рішення КСУ, ухвалені з питань його виключних конституційних повноважень, не можуть бути оскаржені.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області