Генпрокурор просить уряд збільшити штрафи за недотримання пожежної безпеки

16:45, 13 декабря 2019
Діючим законодавством передбачені штрафи за порушення вимог пожежної безпеки у розмірі до 170 грн.
Генпрокурор просить уряд збільшити штрафи за недотримання пожежної безпеки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка звернувся до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням переглянути штрафи  за порушення вимог пожежної безпеки. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У повідомленні зазначено, що наявна відповідальність — штраф для громадян у розмірі 8,50-119 грн та для посадових осіб у розмірі 34-170 грн — не є належним важелем впливу.

Згідно з інформацією Генпрокуратури, цього року пред’явлено 76 позовів про визнання протиправною бездіяльності органів державної влади та місцевого самоврядування з вимогами виправити порушення. Судами вже задоволено 68 таких позовів. Зокрема, Харківським окружним адміністративним судом задоволено позов місцевої прокуратури з вимогою усунути порушення у сфері пожежної безпеки в Харківському гідрометеорологічному технікумі Одеського державного екологічного університету, в якому навчається 305 студентів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Президент України дав доручення перевірити стану протипожежної й техногенної безпеки навчальних закладів. 

Окрім того, раніше ми повідомляли, що у школі на Полтавщині загорілися хімічні реактиви.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва