Відрядження суддів: у ДСА пояснили важливий момент

11:41, 19 декабря 2019
Дані про відрядження суддів будуть надсилатися до ВККС після того, як сформують новий склад Комісії.
Відрядження суддів: у ДСА пояснили важливий момент
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна судова адміністрація України повідомила суддів та працівників системи правосуддя, що інформація про необхідність відрядження суддів до інших судів буде надсилатися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів після формування її нового складу. Відповідна заява з’явилась у прес-службі ДСА.

«Як відомо, повноваження членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України припинилися з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» (далі — Закон).

Абзацом третім розділу ІІ Закону визначено, що Вища рада правосуддя протягом 90 днів із дня набрання чинності Законом (з 07.11.2019) формує за результатами конкурсу склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Після формування Державною судовою адміністрацією України нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України повідомлення про необхідність відрядження суддів будуть надсилатися за належністю.

Довідка: підстави розгляду питання щодо відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення) встановлює ДСА України, керуючись пунктом 2 розділу ІІ Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 24.01.2017 №54/0/15-17», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, у ДСА України обговорили актуальні питання реалізації змін до законодавства про держслужбу.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду