Призупинення бюджетних виплат: заява Гончарука

16:50, 19 декабря 2019
Прем’єр-міністр записав відеозвернення, у якому запевняє, що ситуація під контролем уряду.
Призупинення бюджетних виплат: заява Гончарука
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати й усі соціальні виплати. А також профінансує всі зобов'язання, на які відкрито асигнування. У Державному бюджеті достатньо коштів для цього! Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, опублікувавши відеозвернення з коментарями щодо призупинення соціальних виплат.

Зокрема, Гончарук наголосив, що ситуація під повним контролем уряду.

«Це тимчасове призупинення виплат казначейства по всім іншим статтям, яке вже не раз траплялось в Україні. Це абсолютно контрольована ситуація урядом, яку ми успішно пройдемо», — запевнив прем’єр.

Також голова уряду пояснив, що наприкінці року кожний орган намагається витратити всі гроші, які не були використані за 11 місяців до цього: «хтось за декілька мільйонів купує канцтовари на наступний рік, а хтось просто майстерно привласнює ці гроші собі».

«Ми з цією історією хочемо закінчити. До кінця фінансового року, тобто до 27 грудня, Держказначейство щодня вручну буде переглядати всі виплати, які планують провести. Це дозволить максимально ефективно витратити гроші українських платників податків»,  заявив Гончарук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент підписав закон щодо верифікації та моніторингу державних виплат.

Крім того, ми писали, що Пенсійний фонд спростив українцям отримання довідок.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва