Справа Гримчака: ВАКС зменшив розмір застави екс-посадовцю

17:20, 20 декабря 2019
Суд частково задовольнив клопотання сторони захисту.
Справа Гримчака: ВАКС зменшив розмір застави екс-посадовцю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 19 грудня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду залишив запобіжний захід екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку у вигляді тримання під вартою без змін. Про це інформує прес-служба ВАКС.

«Втім, суддя частково задовольнив клопотання сторони захисту, зменшивши розмір застави із 3 123 прожиткових мінімумів для працездатних осіб до 1 041. Тобто, із 5 млн 999 тис. 283 гривень до 1 млн 999 тис. 761 гривні.

До слова, 11 грудня слідчий суддя ВАКС змінив міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт «помічникові» екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій, якого слідство вважає співучасником кримінального провадження», — йдеться у повідомленні.

Засідання відбувалося у форматі відеоконференції, оскільки підозрюваний перебуває у Чернігівському слідчому ізоляторі.

У ВАКС нагадали, що екс-заступника міністра та його помічника підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369-2 КК України. За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів США за надання певних послуг.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що спецслужби СБУ і НАБУ в Києві затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака і його помічника на хабарі в розмірі 480 тисяч гривень.

Також ми писали, що у Міністерстві культури заявили, що не мають жодного відношення до вимагання неправомірної вигоди заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком та його помічником. 

До того ж стали відомі схеми зловживань Юрія Гримчака.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України