Справа Шеремета: МВС надало ще один доказ причетності Антоненка до вбивства

16:00, 23 декабря 2019
У вибухівці використовувалася речовина, аналогічна тій, залишки якої знайшли у вилученій в Андрія Антоненка міні.
Справа Шеремета: МВС надало ще один доказ причетності Антоненка до вбивства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

При підриві автомобіля журналіста Павла Шеремета у вибухівці використовувалася речовина, аналогічна тій, залишки якої знайшли у вилученій у Андрія Антоненка міні. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ на своїй сторінці в  Facebook.

Зазначається, що такого висновку дійшли слідчі, отримавши результати вибухотехнічної експертизи, яку провели фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

«Згідно з висновком експертів, вилучений під час обшуку у підозрюваного речовий доказ є вихолощеною промислово виготовленою бойовою протипіхотною осколковою міною спрямованої дії МОН-50», — йдеться в повідомленні.

Так, у корпусі міни фахівці знайшли залишки вибухової речовини на основі гексогену. Саме цей матеріал і був в основі саморобних вибухових пристроїв, за допомогою яких скоїли замах на вбивство косівського підприємця та підірвали авто журналіста Павла Шеремета.

Також відомо, що на корпусі та всередині досліджуваного предмета експерти виявили змішані біологічні сліди. Тож додатково фахівці встановлюватимуть їх належність.

«Наразі підозрюваний відмовився пояснювати походження та мету зберігання вилученого предмета, посилаючись на норми ст. 63 Конституції України. Окрім того, затриманий відмовляється від проведення слідчих експериментів і надання показань», — резюмували у прес-службі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 20 липня 2016 року автомобіль, за кермом якого перебував Павло Шеремет, вибухнув в центрі Києва.

Також ми писали, що поліція затримала головних фігурантів справи про вбивство журналіста. 

Додамо, що у справі Шеремета відкритим залишається питання, хто був замовником.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва