Українських водіїв жорстокіше каратимуть за наїзди на людей: що відомо

17:07, 26 декабря 2019
В Україні планують збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень.
Українських водіїв жорстокіше каратимуть за наїзди на людей: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Найближчим часом у Верховну Раду спрямують законопроекти про посилення покарання водіїв за наїзди на людей, що призводять до травмування або загибелі. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час зустрічі з представниками громадських організацій і велосипедистами, передає прес-служба МВС.

Законопроектами пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Закону України «Про дорожній рух» та Закону України «Про Національну поліцію».

Заступник міністра внутрішніх справ повідомив, що МВС ініціює підвищення розміру штрафів за деякі правопорушення з високим ступенем суспільної небезпеки.

«Пропонуємо збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень: за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год — 3400 грн (наразі 510 грн); за залишення місця ДТП — 3400 грн (наразі 255 грн) та передбачити можливість позбавлення права керування транспортними засобами на строк 6 місяців; за керування авто особою, яка не має на це права, — 10 200 грн (зараз 510 грн)», — розповів заступник міністра внутрішніх справ.

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, як скасувати штраф за перевищення швидкості.

Крім цього, ми писали, які іномарки швидко ржавіють.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва