Відомості про місце проживання ВПО у паспорт вноситимуть з Державного реєстру виборців

16:27, 3 января 2020
До реєстру виборців людину вносять лише після досягнення 18 років.
Відомості про місце проживання ВПО у паспорт вноситимуть з Державного реєстру виборців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наприкінці грудня 2019 року Президент України підписав закон «Про внесення зміни до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» щодо особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України». Закон стосується оформлення документів особам, які проживають в зоні ООС. Про це повідомляє Донбасс SOS у Facebook.

У новому законі немає істотних змін стосовно оформлення документів. Жителі тимчасово непідконтрольних територій повинні оформляти документи на підконтрольній території області свого проживання. Внутрішньо переміщені особи — за місцем фактичного проживання.

Ці норми були прописані раніше у Постанові КМУ №302 від 25.03.2015. У законі відсутня вимога надавати лише довідку внутрішньо переміщеної особи для підтвердження свого фактичного місця проживання. Крім того, в документі зазначено, що для внесення відомостей про місце проживання в паспорт можуть використовуватися відомості з Державного реєстру виборців. Таким чином, органи міграційної служби отримують офіційне право вносити дані про реєстрацію на непідконтрольній території в нові паспорти.

Але до реєстру виборців людину вносять лише після досягнення 18 років. Тобто ця норма не стосується дітей, які отримують свій перший паспорт громадянина України. До кінця січня Кабінет міністрів України та профільні органи повинні привести нормативно-правові акти у відповідність із законом.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що, згідно з рішенням уряду, ветерани АТО/ООС та переселенці купуватимуть житло на пільгових умовах

Також ми повідомляли, що держава готує програму забезпечення житлом тимчасових переселенців. 

Крім того, Верховна Рада на пленарному засіданні ухвалила у другому читанні і в цілому Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (щодо особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України)».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України