Офіс Генпрокурора змінив структуру військової прокуратури об’єднаних сил

17:28, 9 января 2020
Цей крок було зроблено для ефективного розслідування небойових смертей військовослужбовців.
Офіс Генпрокурора змінив структуру військової прокуратури об’єднаних сил
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 8 січня, Генпрокурор Руслан Рябошапка погодив організаційні зміни в структурі та штатному розписі військової прокуратури об’єднаних сил щодо утворення відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях щодо розслідування причин смертей військовослужбовців не у бойовій обстановці. Про це інформує прес-служба відомства.

«Діяльність цього відділу буде зосереджена на здійсненні нагляду щодо розслідування злочинів за фактами безповоротних втрат військовослужбовців у небойовій обстановці на території проведення операції об’єднаних сил.

Крім того, Офіс Генерального прокурора перед Міністерством внутрішніх справ України ініціював утворення при ГУ Нацполіції в Донецькій області окремого слідчого підрозділу для розслідування зазначених кримінальних проваджень. Такі організаційні заходи забезпечуватимуть оперативну координацію дій органів досудового розслідування», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше писала, що Руслан Рябошапка посилив групи прокурорів у розслідуваннях злочинів в оборонному секторі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва