Авіакатастрофа в Ірані: Разумков дав доручення підготувати Постанову щодо трагедії

15:58, 13 января 2020
Документ планується розглянути 14 січня.
Авіакатастрофа в Ірані: Разумков дав доручення підготувати Постанову щодо трагедії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков доручив парламентським Комітетам з питань зовнішньої політики та з питань нацбезпеки підготувати Постанову щодо авіакатастрофи в Ірані. Про це інформує прес-служба Ради.

Зазначений документ планується розглянути у вівторок, 14 січня, під час пленарного засідання Парламенту.

«Це трагедія для усього світу, трагедія для нашої держави та української авіації. Усі політичні сили та органи влади єдині у розумінні того, що потрібно довести розслідування до кінця, щоб винні були покарані і такі трагічні події більше не відбувалися», — зазначив Дмитро Разумков та висловив співчуття рідним та близьким загиблих в авіакатастрофі.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, 11 січня Іран зізнався, що літак МАУ був збитий військовими ракетами 8 січня. 

Додамо, Президент України Володимир Зеленський зробив заяву після зізнання Ірану.

Окрім того, командувач військово-космічними силами Ірану Амір Алі Хаджизаде взяв на себе повну відповідальність за збиття літака, повідомивши, що система ППО сплутала його з ракетою. 

Додамо, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані. Зокрема, сторони договорилися про пришвидшення  ідентифікації та повернення тіл загиблих українців в авіакатастрофі під Тегераном.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді