Податкова проведе масштабну антикорупційну перевірку усіх своїх працівників

18:16, 18 января 2020
У ДПС розпочалася масова боротьба з корупцією.
Податкова проведе масштабну антикорупційну перевірку усіх своїх працівників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна податкова служба України у співпраці з урядом розпочинає масштабну антикорупційну перевірку усіх своїх працівників. Про це заявив очільник ДПС Сергій Верланов в ефірі одного з телеканалів, передає прес-служба відомства.

— Про результати перевірок та передачу цих матеріалів до антикорупційних органів.

«У нас розпочалася масова боротьба з корупцією та іншими негативними явищами. Уряд, Президент, Верховна Рада, правоохоронні органи і ДПС робимо максимум. Ситуація назріла і ми почали реалізовувати конкретні справи. Разом з різними правоохоронними органами ми у повній координації. Тому я звертаюся до наших працівників, які ще не зрозуміли, що ситуація змінилася. Вони мають це зрозуміти і припиняти будь-які корупційні дії, які коли-небудь вчиняли. Потрібно припиняти лякати бізнес і вдаватися до поборів і працювати виключно на державу», — прокоментував очільник ДПС Сергій Верланов.

— Про план переатестації

«На виконання доручення Прем’єр-міністра Олексія Гончарука податкова служба вже розпочала роботу над розробленням плану переатестації всіх співробітників ДПС України, який має бути поданий на розгляд Кабміну у двотижневий термін».

Про виконання своєї частини надходжень до бюджету

«За результатами 2019 року Державна податкова служба виконала індикативні показники Міністерства фінансів на 100,8%. До бюджету додатково надійшло 4 млрд грн. По місцевих податках річний план виконано за 11 місяців. Тобто, вже на 1 грудня податкова служба зібрала більше коштів, ніж місцеві ради очікували отримати за весь рік».

За його словами, таких результатів вдалося досягти за рахунок аналітичної роботи, яка суттєво посилилась у другій половині минулого року.

— Про збільшення нарахувань ПДВ

«Фіскальна дисципліна і боротьба зі схемами дали конкретні результати. Так, по податку на додану вартість рік по року нарахування збільшилися на 14 %, а після запуску Нової податкової служби – більш ніж на 20 %, в грошах це приблизно 10 млрд грн», – підкреслив керівник податкової служби.

Про зменшення перевірок

«Завдяки посиленню аналітичної роботи податкова зменшує кількість перевірок. Зокрема, кількість планових перевірок у 2019 році порівняно з 2018 роком скоротилась на 14%. В цьому році планових перевірок поменшає ще на 20%».

Про зменшення кількості заблокованих ПН/РК

«Також удосконалюється система автоматичного моніторингу, що дозволяє підвищити її якість, точність визначення ризикових операцій і прозорість роботи. Завдяки цьому, зокрема, кількість зупинених ПН/РК у співвідношенні до зареєстрованих у листопаді минулого року складала 0,17 %, тоді як у листопаді 2018  0,11 %, сума ПДВ таких зупинених ПН/РК у співвідношенні до зареєстрованих складала 0,78% (листопад 2019 — 0,57%). Тобто, податкова служба стала блокувати менше податкових накладних, але ефективність суттєво виросла».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України