Конкурс з обрання складу Громадської ради при АРМА: Комітет ВР оголосив відбір кандидатів

16:56, 20 января 2020
Комітет оголосив відбір представників від Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
Конкурс з обрання складу Громадської ради при АРМА: Комітет ВР оголосив відбір кандидатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики на своєму засіданні 15 січня 2020 року вирішив оголосити з 16 січня 2020 року відбір кандидатів, діяльність яких пов’язана із запобіганням корупції, для визначення як представників від Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Про це повідомляє прес-служба Апарату ВР.

Відповідно до частини другої статті 5 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», не може брати участь у відборі особа, яка:

  • за рішенням суду визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена;
  • має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку за вчинення адміністративного правопорушення накладено стягнення у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю;
  • притягалася на підставі обвинувального вироку, який набрав законної сили, до кримінальної відповідальності за вчинення умисного злочину;
  • впродовж одного року до подання заяви про участь у конкурсі на заміщення цієї посади незалежно від строку входила до складу керівних органів політичної партії.

Кандидати повинні мати бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, а також досвід роботи, пов’язаний з участю у формуванні та/або реалізації політики у сферах кримінальної юстиції або запобігання і протидії корупції. Не можуть бути представниками конкурсної комісії особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Заявки і документи кандидатів необхідно надсилати Комітетові до 27 січня 2020 року в електронній формі на офіційну електронну пошту [email protected].

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що оголошено конкурс щодо обрання членів Наглядової ради Координаційного центру з надання правової допомоги.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України