Справа про схеми на митниці: з’явились нові подробиці

09:10, 24 января 2020
Підозрюваний, як і раніше, зобов'язаний носити електронний засіб контролю.
Справа про схеми на митниці: з’явились нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В четвер, 23 січня, слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання про продовження покладених раніше обов'язків при обранні запобіжного заходу одеському бізнесменові, підозрюваному у організації махінацій на митниці. Про це інформує прес-служба ВАКС.

«Підозрюваний, як і раніше, зобов'язаний носити електронний засіб контролю (браслет) до 23 березня та виконувати попередньо покладені на нього обов'язки.

Нагадаємо, вказаного бізнесмена підозрюють у організації злочинної схеми, пов’язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами. Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України», — йдеться у повідомленні.

Також у ВАКС зазначили, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід екс-заступнику президента Укрбуду у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 6 млн гривень.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України