Мін’юст нагадав граничні суми подарунків у деклараціях

15:03, 24 января 2020
Міністерство юстиції надало роз’яснення щодо граничних сум для виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції».
Мін’юст нагадав граничні суми подарунків у деклараціях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму в Україні, для виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» встановлюються наступні граничні суми.

Вартість отриманих від однієї особи (групи осіб) подарунків які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність у 2020 році не повинна перевищувати з 1 січня по 30 червня — 2102 гривні,з 1 липня по 30 жовтня — 2197 гривень, з 1 грудня — 2270 гривень. Сукупна вартість таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, не повинна перевищувати 4201 гривні. Про це інформує прес-ценр Міністерства юстиції України.

Так, отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 105 100 гривень, є суттєвою зміною у майновому стані суб’єкта декларування. В десятиденний термін з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку суб’єкт декларування зобов’язаний повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції шляхом подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Положення частини другої цієї статті застосовуються до суб’єктів декларування, які є службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національне агентство з питань запобігання корупції роз’яснило порядок подання декларації після звільнення.

Крім того, ми писали, що затверджено нові форми е-декларації та повідомлення про зміни в майновому стані. 

Додамо, у НАЗК також роз’яснили нюанси щодо розрахунку терміну користування об’єктами декларування.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції скасувало вимогу до суб’єктів декларування подавати декларацію у день звільнення.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська