НАБУ викрило чиновника, який пропонував $40 тисяч керівнику Держрезерву

17:05, 3 февраля 2020
Начальника Управління державного резерву спіймали на наданні хабара голові Держрезерву.
НАБУ викрило чиновника, який пропонував $40 тисяч керівнику Держрезерву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з Головним Управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ за процесуального керівництва САП викрили начальника управління Державного агентства резерву України під час надання 40 тис. дол. США неправомірної вигоди голові цього держоргану. Про це повідомляє прес-служба САП.

Слідством встановлено, що посадовець організував схему отримання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання, які входять до сфери управління Держрезерву, за незвільнення їх із займаних посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву у їх подальшій діяльності, та особистого збагачення за рахунок отримання частини неправомірної вигоди, одержаної від керівників суб’єктів господарювання.

Основним аргументом щодо необхідності надання неправомірної вигоди, який наводив посадовець керівникам підприємств, було те, що у зв’язку із призначенням нового голови Держрезерву їх подальше перебування на посаді директорів можливе лише за умови надання йому грошових коштів для передачі голові Держрезерву.

1 лютого 2020 року вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4, ст. 27 ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 369 ККУ.

2 лютого 2020 року за участі прокурорів Вищим антикорупційним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2,1 млн гривень.

Разом з тим зауважимо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Полтаві на хабарі затримали одного з керівників фіскальної служби

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області