Укрзалізниця та Deutsche Bahn: Владислав Криклій розповів про співпрацю і таємні додатки до меморандумів

15:15, 13 февраля 2020
Гравець, який підключиться до Укрзалізниці і стане стратегічним партнером, повинен заходити грошима, — Владислав Криклій.
Укрзалізниця та Deutsche Bahn: Владислав Криклій розповів про співпрацю і таємні додатки до меморандумів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Укрзалізниця підписала меморандум про взаєморозуміння з німецькою компанією Deutsche Bahn. Так, Deutsche Bahn буде надавати консультації з управління Укрзалізницею. Очікується, що менеджерів Deutsche Bahn залучать до управління УЗ за допомогою призначення на керівні посади у правлінні та наглядовій раді.

В рамках меморандуму про взаєморозуміння німецький оператор консультуватиме Укрзалізницю протягом 10 років.

Про підводні камені та очікувані перспективи у співпраці розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє LIGA.net.

Владислав Криклій зазначив, що між Укрзалізницею та Deutsche Bahn підписано два меморандуми. Перший — про наміри, другий — про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва. Документи рамкові, не містять жодних фінансових складових.

«Прихованих, таємних додатків до меморандумів немає, —  запевник Владислав Криклій. — Ніяких теорій змови. Ми максимально відкриті перед громадськістю. Вже після вибору консультанта будемо виписувати більш конкретні речі. Ми оголосили конкурс на консалтинг і обираємо консультанта. Крім Deutsche Bahn може брати участь ще багато консультантів. Я знаю, що готові запропонувати свої послуги приблизно сім компаній».

Крім того, Владислав Криклій звернув увагу на можливі ризики: «Як і в бізнесі, треба розуміти, що ми отримуємо натомість і який зиск. Коли ми говоримо про Deutsche Bahn — це дійсно один із найбільших операторів у Європі. Чи вирішить він проблеми? Я хочу це побачити в цифрах, параметрах, викладених на папері. І найголовніше - відповідальність.

Якщо Deutsche Bahn, або хтось інший, на етапі переходу до управління говорить нам: я хочу заробляти, але якщо зроблю гірше, я солідарний з вами і несу відповідальність, збитки, ризики, ділю з вами цей тягар. Тоді це цікаво.

Найбільше мені, звичайно, хотілося б, щоб це було не просто управління. Гравець, який підключиться до Укрзалізниці і стане стратегічним партнером, повинен заходити грошима. Немає більшої і кращої відповідальності, ніж участь грошима».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про конкурс на посаду нового керівника Укрзалізниці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва