Німецьким інвесторам не потрібні няні, їм потрібні незалежні суди, — посол Фельдгузен

11:10, 14 февраля 2020
Іноземні інвестори чекають, що буде із судовою реформою в Україні.
Німецьким інвесторам не потрібні няні, їм потрібні незалежні суди, — посол Фельдгузен
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен впевнена, що для залучення в Україну німецьких інвесторів потрібні не няні, а незалежна судова система. Про це вона сказала в інтерв'ю Громадському.

«Сьогодні говорять про няню, раніше Кличко говорив про бодігард. Нашим інвесторам не потрібні ні няні, ні бодігарди (охоронці). Їм потрібні незалежні суди. Тут вже є дві тисячі німецьких фірм, і вони успішно працюють. І вони можуть отримати хороші сигнали, що тут щось відбувається і сюди потрібно приїжджати. Ваш президент часто говорить, що треба прийти зараз, коли є ніші для інвестицій, — і це правильно», — сказала посол.

На думку Фельдгузен, більшість потенційних інвесторів в Україну зайняли вичікувальну позицію.

 «Зацікавленість дійсно є, але всі чекають, що буде далі. Наприклад, із судовою реформою. Для інвесторів дуже важливо бути спроможними захистити свої інтереси в судах. Це по-перше. Друге — це загальні макроекономічні індикатори», — пояснила вона.

Крім того, Анка Фельдгузен висловила свою думку щодо співпраці Укрзалізниці з німецькою компанією Deutsche Bahn: «Deutsche Bahn був дуже великим збитковим підприємством, і Німеччина приватизувала частину компанії. Ми маємо досвід, як приватизувати таке велике підприємство і зробити його прибутковим. Німецький Deutsche Bahn зараз консультує інші подібні підприємства в інших країнах. Українська залізниця — лише один з прикладів, вони це роблять, наприклад, у Казахстані. Як успішно виокремити частини Укрзалізниці, які можна приватизувати, як розвиватись і отримувати прибуток, аби держава менше вкладала коштів? В Deutsche Bahn дуже зацікавлені передати власний досвід».

Раніше «Судово-юридична газета» писала про український міжнародний арбітраж для інвесторів: про що говорить досвід Казахстану.

Також ми повідомляли про концептуально-правові підходи до створення міжнародного інвестиційного арбітражу в Україні.

Нагадаємо, які перспективи має ідея про те, щоб наділити британські суди спеціальними повноваженнями для вирішення комерційних суперечок в Україні.

Додамо, що в Україні створять міжнародний арбітраж для інвесторів.

В свою чергу, брат нового глави Офісу Президента Андрія Єрмака розповів, коли в парламент буде внесений Інвестиційний кодекс.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей