Реформа регіональних прокуратур: як допоможе Офіс Ради Європи

16:06, 20 февраля 2020
Генеральний прокурор подякував міжнародним партнерам за підтримку процесу реформування регіональних прокуратур.
Реформа регіональних прокуратур: як допоможе Офіс Ради Європи
Офіс Ради Європи в Україні / facebook.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 18 лютого, в рамках проекту Ради Європи «Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції» в Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч, присвячена реформі регіональних прокуратур. Про це повідомляє прес-служба Офісу Ради Європи в Україні в Facebook.

До участі в заході були залучені керівництво та представники Офісу Генерального прокурора, керівники регіональних та місцевих прокуратур, представники та міжнародні консультанти Ради Європи.

«Цей захід відкриває другий етап реформи прокуратури, який має покращити роботу прокуратури на регіональному та місцевому рівнях. Цей етап реформи включає не тільки кадрове оновлення, але і впровадження нової кримінальної політики, перегляд функціонального навантаження та організаційної структури в областях»,  підкреслив Руслан Рябошапка, Генеральний прокурор.

Він подякував міжнародним партнерам за підтримку процесу реформування регіональних прокуратур, яка полягатиме в проведенні глибокого аналізу їх функцій та організаційної структури, що допоможе сформувати цілісне бачення реформи регіональних та місцевих прокуратур. Мета реформи  підвищення рівня довіри з боку суспільства та результативності роботи.

Задача дискусії — обговорити ключові проблеми в роботі регіональних прокуратур; розробити єдине бачення наступних кроків їхньої реформи на основі, серед іншого, міжнародного досвіду, а також визначити основні етапи методології аналізу регіональних прокуратур.

Олена Литвиненко, заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні, відмітила плідну співпрацю з Офісом Генерального прокурора та підкреслила значення рішучості Офісу сприяти проведенню функціонально-організаційного аналізу регіональних прокуратур, подібного до Організаційного аналізу, проведеного в Генеральній прокуратурі України в рамках попереднього проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції України» у 2019 році.

Божена Маланчук, координаторка проекту «Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України», подякувала керівникам обласних та місцевих прокуратур, які долучилися до активної дискусії, та наголосила на необхідності обміну думками між усіма учасниками для вироблення єдиного розуміння і підходу до реформи регіональних прокуратур.

За результатами заходу проект Ради Європи надасть підтримку Офісу Генерального прокурора у визначенні шляхів реформування регіональних прокуратур. Зокрема, буде проведено їх фунціонально-організаційний аналіз.

Проект Ради Європи «Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України» реалізується в рамках Плану дій РЄ для України на 2018-2021 рр..

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генерального прокурора врахує думку регіональних прокуратур при визначенні наступних кроків реформи. Про це повідомив Генпрокурор Руслан Рябошапка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду