У Києві масово спалюватимуть одяг та взуття: що відомо

23:05, 28 февраля 2020
Прийматимуть старий одяг та взуття для проведення утилізації.
У Києві масово спалюватимуть одяг та взуття: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві розпочнуть приймати зношений одяг на утилізацію високотемпературним спалюванням. Вперше збирати одяг та взуття на високотемпературне спалювання будуть в ці вихідні. Про це повідомляє організація «Україна без сміття».

Перший прийом відбудеться на вул. Саперно-Слобідська, 25 на станції NoWasteRecyclingStation 29 лютого та 1 березня, з 10:00 до 15:00.
Організатори звертають увагу, що акція буде діяти не на постійній основі, одяг прийматимуть в перші вихідні кожного місяця.

Як повідомляється, прийматимуть старий одяг та взуття. Зокрема, просять приносити лише читсті речі та без великих металевих деталей чи декору.  
на місці консультанти допоможуть пересипати все у наші пакети та перевірять вміст.

Важливо, що акція платна, «оскільки включає в себе роботу по прийому, сортуванню, логістиці та відповідальній утилізації високотемпературним спаленням на підприємстві Тарком, що також коштує грошей», повідомляють організатори.

Під час прийому одягу консультанти допоможуть перекласти його у відповідного розміру пакет, щоб визначити його вартість (в залежності від об’єму пакету буде відповідна ціна):

Пакет 120 л — 250 грн.
Пакет 60 л — 125 грн.
Пакет 20 л — 50 грн.

«Дуже просимо приносити той одяг, який вже ніяк не можна передати комусь. Пам’ятайте, що в хорошому стані одяг приймає магазин «Ласка», організація «Червоний Хрест України». Детальніше про те, куди віддати старі речі у хорошому стані писали недавно тут.

Те, що в трохи гіршому стані можете передати у притулки для тварин.Особливо цінними для таких притулків є простирадла і ковдри. А нам принесіть вже те, що точно нікому не стане в нагоді.

Опція високотемпературного спалювання передбачена лише для тих речей і взуття, яке вже точно ні в якому разі не підлягає носінню і ми робимо це для того, щоб уникнути потрапляння таких відходів (які часто містять пластик у вигляді синтетичних тканин) на звалища»,  наголосили в організації.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що народні депутати хочуть зобов'язати українців утилізувати батарейки й акумулятори.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва