Особа, яка відмовилася надати показання у справі, постане перед судом

17:43, 11 марта 2020
Справу вже скеровано до суду.
Особа, яка відмовилася надати показання у справі, постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори САП за матеріалами детективів НАБУ скерували до Солом’янського районного суду м. Києва обвинувальний акт у справі стосовно особи, яка без поважних причин відмовилася надавати показання в рамках розслідування кримінального провадження щодо декларування недостовірної інформації народним депутатом України VIII скликання, передає прес-служба САП.

Зазначається, що особі, яку було викликано в якості свідка в рамках досудового слідства, було роз’яснено процесуальні права та обов’язки. Проте вона відмовилася від надання показань, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

«Однак посилання на цю статтю в даному випадку є безпідставним та необґрунтованим, оскільки обставини, за яких допитувався свідок, не стосувалися його особисто або членів його сім’ї чи близьких родичів і не могли стати підставою для їхньої підозри у вчиненні злочину.

На сьогодні досудове розслідування у справі завершено. Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 385 Кримінального кодексу України («Відмова свідка від давання показань») скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті», — йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя Вищого антикорупційного суду Віталій Дубас розповів, для чого у кримінальному провадженні потрібна презумпція невинуватості. 

Додамо, суддя-спікер ВАКС Інна Білоус пояснила, чому судді зазвичай не коментують розгляд справ, а також рішення, які приймають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду