В Італію полетіли 20 українських лікарів: фото

12:20, 4 апреля 2020
20 медиків систем МВС та МОЗ добровільно відлетіли до Італії.
В Італію полетіли 20 українських лікарів: фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 4 квітня, 20 медиків систем МВС та МОЗ добровільно відлетіли допомагати італійським лікарям. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Як підкреслив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, усі лікарі полетіли добровільно. За декілька днів Україна також направить в Італію гуманітарну допомогу – спеціальний вантаж дезінфекторів.

Також Максим Степанов зазначив, що медики, які відправилися в Італію, забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту. «В Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням цієї хвороби», — сказав він.

Міністр МВС Арсен Аваков у свою чергу назвав цю подію проявом солідарності і конкретної допомоги.

«Сьогодні ми відправляємо в регіон Марке 20 українських медиків. Для нас це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, по неофіційним даним, близько 100 з них знаходяться в реанімаціях. Допомагаючи Італії, ми допоможемо собі. І дуже важливо – українські фахівці здобудуть безцінний досвід лікування коронавірусу», — сказав Арсен Аваков.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італійській Республіці. 

Також Володимир Зеленський записав традиційне відеозвернення, у якому відповів на численні звернення медиків у соцмережах. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді