Вищий антикорсуд подовжив термін дії обов’язків нардепу, підозрюваному у заволодінні 93 млн грн

12:11, 6 апреля 2020
За версією слідства, нардеп лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств.
Вищий антикорсуд подовжив термін дії обов’язків нардепу, підозрюваному у заволодінні 93 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив термін дії обов'язків народного обранця 9-го скликання. Про це повідомляє прес-служба суду.

Народний депутат і надалі зобов'язаний прибувати за першою вимогою слідчого, прокурора та суду; повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у даній кримінальній справі; здати на зберігання закордонний паспорт.

Народного депутата підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною п'ятою статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Слідство наголошує на версії, що нардеп 9-го скликання лобіював виділення грошових коштів з бюджету ПАТ «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Від реалізації цього проекту державі завдано збитків приблизно на 93 млн грн.

Станом на 31 жовтня 2019 року Верховна Рада України підтримала подання керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури, погодженого Генеральним прокурором про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу зазначеному народному депутатові України.

2 листопада 2019 року Вищий антикорупційний суд України обрав народному депутатові запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн гривень.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 14 983 800 грн екс-нардепу, якого підозрюють у незаконному заволодінні коштами АТ «Ощадбанк».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді