На сайт мера Кличка здійснюється кібератака: що відомо

11:30, 14 апреля 2020
Близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту.
На сайт мера Кличка здійснюється кібератака: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сервіси КМДА здійснюється масована DDоS-атака. Близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів. Однак система та зовнішні канали зв’язку працюють із значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до е-сервісів або міських сайтів. За першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 мільйона оригінальних IP-адрес, із яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів. За 20 хвилин система кіберзахисту змогла відхилити близько 4 мільярдів атакуючих запитів.

«Завдяки правильним налаштуванням та гнучкому багаторівневому захисту спеціалісти мінімізували втрати від кібератаки та змогли розблокувати трафік для міських е-сервісів. Ми вже передали інформацію про інцидент до правоохоронних органів та робимо все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації. Можу сказати точно, що за тривалістю та кількістю атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Незважаючи на те, що спеціалісти з кібербезпеки продовжують нейтралізувати DDоS-атаки та роблять все від них залежне для якісної роботи е-сервісів, можливі тимчасові обмеження в доступі до міських сайтів. Міська влада просить з розумінням поставитись до ситуації, що виникла.

«Сервери КМДА продовжують відбивати кібератаки. Кілька днів поспіль», — заявив Віталій Кличко на своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що таке хмарні послуги та як вони сприятимуть економії коштів державного бюджету.

Додамо, що хакери злили паролі від електронної пошти 800 млн користувачів.

Крім цього повідомлялося, що спецслужби Російської Федерації намагалися провести масштабну кібератаку на інформаційно-телекомунікаційні системи судової влади України.

Також нам стало відомо, що компанія Facebook подала в суд на українців, які порушили закони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва